Tuesday, March 7, 2017

Susu Kambing Higoat Offer Murah

SUSU KAMBING HIGOAT


Whatsapp 0197742520
Whatsapp 0197742520

Rm35 termasuk poslaju

Susu Kambing dan Kepentingannya Dalam Hidup Anda

Selalunya, apabila menyebut susu,kita sering membayangkan susu lembu. Walhal susu kambing lebih tinggi manfaatnya dan khasiat jika dibandingkan dengan susu lembu. Dari segi proses penghadaman, susu kambing lebih mudah dihadamkan kerana molekul lemaknya lebih kecil.


Jika dilihat dari khasiatnya, susu kambing tidak kalah dengan susu lembu. Salah satu sebab kurangnya minat untuk mengamalkan minum susu kambing adalah disebabkan tanggapan bahawa ianya boleh menyebabkan darah tinggi dan “panas”. Hakikatnya , susu kambing sebenarnya berfungsi menstabilkan tekanan darah,jantung dan banyak lagiTapi berapa peratus kaum muslimin seluruh dunia tahu akan manfaat susu kambing?


Susu kambing sebenarnya mengandungikandungan gizi yang lengkap dan baik untuk kesihatan. Ianya tidak mengandungi beta-lactoglobulin iaitu penyebab alahan yang boleh menyebabkan asma,masalah pernafasan,radang telinga,infleksi kulit dan ganguan saluran pencernaan.

Susu kambing mempunyai tindak balas alkali yang memberi faedah pada mereka yang mempunyai masalah asid terlalu banyak dalam perut dengan cara menapiskan asid hidroklorik perut dan melindungi membrane mucus di permukaan lapisan perut dari rosak.


Kerana kandungan khasiatnya yang sungguh menakjubkan inilah, HR Marketing dengan bangganya memperkenalkan susu kambing dalam bentuk serbuk, pertama seumpamanya dipasaran. Sungguh mudah di sediakan.

Khasiat Susu Kambing

Kajian saintifik telah menunjukkan bahawa komposisi dalam kandungan susu kambing mempunyai banyak kebaikan untuk manusia berbanding susu lembu atau sebarang jenis susu. Antara kebaikan susu kambing untuk kesihatan manusia boleh dihuraikan seperti berikut: 

Susu Kambing Mudah Hadam

Susu kambing mempunyai molekul protin & lemak yang sangat halus, lembut, serta mudah hadam berbanding susu lembu. Ianya sangat baik untuk diet bayi dan juga orang dewasa yang mempunyai masalah penghadaman.

Disebabkan zarahnya yg halus & sifatnya yang menyah acid, maka sangat sesuai digunakan bagi rawatan ulcer & gastric..

Alahan Laktosa
Sifat susu kambing yang mudah hadam membolehkan laktosa melalui usus dengan mudah.

Susus kambing mempunyai kandung laktosa 7% lebih rendah berbanding susu lembu. Ianya sangat baik untuk kanak-kanak yg cirit birit & alahan kepada susu lembu & susu tepung.

Susu Kambing Bersifat Alkali
Ianya mempunyai kandungan pH beralkali. Maka ianya tidak menjana acid dalam darah atau usus. Ianya bertindak meneutralkan acid dalam badan.

Kandungan acid berlebihan dalam badan menyebabkan kepada penyakit sakit kepala, sakit badan & otot, penurunan berat badan, kandungan gula dalam badan yg tidak seimbang, keletihan dan tekanan darah tinggi.

Susu Kambing Mengandungi Acid Lemak Yang Baik
Susu kambing mengandungi asid lemak baik (asid capric & caprylic) yg mencegah kesan jangkitan kulat. Asid ini juga membantu sistem pertahanan badan dan meningkatkan tenaga manusia.

Susu Kambing Tidak Membentuk Lendir
Susu kambing tidak membentuk lender sebagaimana susu lembu dan tiada menimbulkan alahan kepada manusia.

Susu Kambing Kaya Dengan Mineral Selenium
Kandungan Mineral Selenium yang kaya dalam susu kambing bertindak sebagai bahan bagi membantu sistem ketahanan sel badan manusia dan bahan anti oksida. Selain itu ianya melawan virus secara semulajadi dan mencegahnya dari membiak.

Susu Kambing Kaya Bahan Bioorganic Sodium
Susu kambing didapati mengandungi Kandungan Bioorganic Sodium yang tinggi. Bioorganic Sodium dikenali dalam rawatan naturopathic sebagai elemen anti penuaan. Bioorganic Sodiem didapati mengurangkan masalah Rheumatoid Arthritis (inflamasi sendi).

Susu Kambing - Keajaiban Untuk Kebaikan Kesihatan
Susu kambing secara semulajadi mencegah pembiakan organism yang merbahaya dlm badan manusia sekaligus menjadikan kita sihat.
Kandungan potassium & calcium yg tinggi dalam susu kambing serta kandungan sodium yang rendah dlm susu kambing sangat penting bagi membentuk tekanan darah yang normal dan mengawal fungsi hati yang normal.
Susu kambing mengandungi bahan riboflavin untuk tenaga dan juga boleh merawat simpton penyakit asma, eczema, colic, insomnia dan demam kuning.
Kandungan silicon dan fluorine yang tinggi dalam susu kambing dapat mencegah penyakit diabetes (kencing manis). Susu kambing juga dikaji mampu menagatasi penyakit barah

Kelebihan Susu Kambing Higoat

Apakah kelebihan dan manfaat Susu Kambing Hi-Goat yang telah terbukti keberkesanannya?
  • Merawat Kencing Manis
  • Sakit Jantung dan Darah Tinggi
  • Gastrik
  • Asma (Lelah)
  • Acute Anemia
  • Tulang Belakang Reput
  • Angin Ahmar
  • Insomnia
  • Kebas Kaki dan Tangan
  • Migrain
  • Semput
  • Masalah Keletihan
  • Masalah Kulit
  • Masalah Ketika Mengandung dan Kelahiran
  • Masalah Susah Buang Air Besar dan Buasir
Dan Banyak lagi penyakit boleh sembuh jika selalu mengamalkan minum
susu kambing setiap hari dengan kerana susu kambing adalah
minuman kesihatan, ia bukan ubat tetapi boleh menyem
buhkan pelbagai penyakit.

KENAPA PERLU MEMILIH SUSU KAMBING?

Susu terbaik selepas susu IBU
Sumber kalsium yang hebat
Sangat baik untuk ibu mengandung
Menambah pengeluaran susu ibu
Mengelak penyakit demam kuning kepada bayi
Tidak menyebabkan alahan
Kuatkan sistem imunisasi
Bersifat alkali
Tingkatkan daya peka, tumpuan dan ingatan
Lancarkan sistem penghadaman dan usus
Membantu mengubati Kanser,
Demam Kuning.
Gastrik,
Asma (Lelah), Penyakit Kulit, Ulser,
Sukar Tidur
Imbangi gula dalam darah
Imbangi kolestrol dalam badan kita
Tidak sebabkan kahak
Memulihkan tenaga batin
                                                       Awet muda



Siapa yang memerlukan HIGOAT? 

  1. Ibu mengandung
  2. Ibu menyusu
  3. Pelajar
  4. Ahli Sukan
  5. Kanak-kanak
  6. Warga Tua
  7. Penderita penyakit
  8. Orang sihat
  9. Sesuai untuk semua peringkat umur


Sumber Nutrien Susu Kambing 

TENAGA
PROTEIN
LEMAK
KARBOHIDRAT
GULA
KALSIUM
ZAT BESI
VITAMIN A
VITAMIN B1
VITAMIN B2
VITAMIN C
VITAMIN D
ASID FOLIK
INOSITOL
SODIUM
POTASSIUM
SELENIUM

Tahukah Anda Keajaiban ini? 

  • Susu kambing paling hampir dengan susu ibu (minuman terbaik di dunia selepas susu ibu)
  • Para Nabi meminum susu kambing dan membela kambing (membela dan meminum susu kambing adalah sunnah)
  • Kambing tidak dijangkiti penyakit kambing gila (yang ada penyakit lembu gila)
  • Kambing juga kurang dijangkiti penyakit kuku dan mulut berbanding lembu
  • Kambing mempunyai sistem pertahanan tubuh yang kuat
  • Kambing betina beranak 2 kali setahun, 1 hingga 4 ekor berbanding lembu setahun sekali dan hanya seekor
  • Lembu hanya mempunyai nafsu mengawan sekali dalam satu tahun berbanding kambing, setiap hari
  • Susu kambing lebih mudah dihadam kerana ia hanya memerlukan 20 minit berbanding susu lembu memerlukan 2 jam

Fakta Tentang Susu Kambing 

Kajian yg dijalankan oleh pasukan kajian dibawah Dr.Javier Diaz Castro,Jabatan Fisiologi ,University Granada mendapati susu kambing mempunyai lebih banyak khasiat untuk kesihatan badan jika dibandingkan dengan susu lembu.Antaranya ialah menolong mencegah ferrponic anaemia(kekurangan zat besi),tulang rapuh dan mengcergaskan minda anak2.

Dibandingkan dgn susu lembu,susu kambing mempunyai:
  • 13% lebih kalsium /
  • 25% lebih vitamin B-6 /
  • 27% lebih antioksida selenium /
  • 47% lebih vitamin A /
  • 1.34% lebih potassium /
  • 3.5% lebih niacin.
  • Susu lembu bersifat ASIDIK manakala susu kambing bersifat ALKALI.

NIACIN-adalah nama lain bagi Vitamin B3,yg diperlukan oleh badan kita utk peredaran darah dan kulit yg sehat.Niacin adalah penting dlm menghasilkan tenaga drpd gula(blood sugar) dlm pembuatan lemak.Ia membantu dlm fungsi sistem saraf,dlm metabolisma kabohidrat,lemak dan protien dan dlm pengeluaran asid hidroklorik utk sistem penghadaman.Ia juga terlibat dlm pengeluaran cecair hempedu dan perut yg normal serta sintesis horman pembiakan manusia.Niacin juga merendahkan paras kolestrol dan membaiki peredaran darah.Ia juga membantu dlm penyakit mental saperti schizophrenia.Kekurangan Vitamin B3 boleh menyebabkan keletihan,lemah badan,kulit merekah,bengkak mulut dan lidah,cirit birit,ganguan mental,sakit kepala dan rendah gula dalam darah.

Whatsapp 0197742520
Whatsapp 0197742520
Whatsapp 0197742520

Untuk harga runcit dengan harga borong!!!


#offersusukambing #higoat #rawatankencingmanis #susukambing #cod


Monday, February 20, 2017

Borong murah Sampul duit raya Eksklusif terkini 2017

Sampul duit raya Eksklusif terkini 2017 

Offer TERHAD
Sah hingga 31 Mac 2017Sahaja ;) 

p/s: Design laku keras.. 
menyusut dgn sgt pantas. 
siapa cepat dia dapat :D 
 
Harga DIJAMIN antara TERMURAH DI PASARAN! 
OFFER GILE-GILE MURAH PUNYA!


dan DIJAMIN Sampul sebenar  
LEBIH CANTIK 
dari dalam gambar :D

Sampul saiz besar
TAK PERLU LIPAT DUIT!

-PRE-ORDER SAHAJA- 
(Sila lihat syarat-syarat tempahan di bawah) 

Harga Scroll di bawah. :)



  

 





 









 






  
 




















1 Paket = 10pcs = 10 Keping

HARGA:
1 Paket = RM4.00
Pos Laju Min: RM6 SM, RM10 SS


OFFER! OFFER!

TERMURAH! 
Boleh Campur-campur.
Untuk Borong SAHAJA!


JOM BORONG! MURAH MURAH!
1000pcs = RM199 SAHAJA!
2000pcs = RM345 SAHAJA!
3000pcs = RM500 SAHAJA!
5000pcs = RM700 SAHAJA!
10000pcs = RM1200 SAHAJA!
20000pcs = RM2300 SAHAJA!
30000pcs = RM2900 SAHAJA! 
+RM5 SAHAJA UTK Semenanjung M'sia!

(Sms/whatsapp saya untuk kos pos Sabah / Sarawak)
0197742520
0197742520
Sms/whatsapp :  0197742520


Syarat-syarat Belian: 

PRE-Order SAHAJA :)
- Stok dijangka sampai Minggu ke 3 atau minggu ke 4 bulan Mac. 
- Siapa cepat dia dapat. PErlu Booking dengan 50% deposit sebagai tanda confirm order.
- Bila stok dah ready, baru langsaikan bayaran baki. Setelah bayaran penuh kami terima, baru barang akan dipos ya. :)
- Saya akan maklumkan jika stok dah sampai. 
- Tidak boleh cancel order, kalau cancel order deposit Burn ye  ;)
- Harga offer sah sehingga 31 Mac Sahaja. Selepas 31 Mac, harga akan naik seperti offer biasa.
Serius design laku keras. Kalau lambat mmg tak dapat. 
- JOM tempah segera untuk dapat HARGA MURAH ni.. kalau habis menyesal nanti.. jangan menangis ye :-P <3 b="">

Friday, February 3, 2017

Peluang Tambah Pendapatan. Kerja Kosong

JAWATAN KOSONG GAJI RM 4000
(Sehari 8 Simkad sahaja Perlu Jual)

JAWATAN KOSONG GAJI RM 2000
(Sehari 4 Simkad sahaja Perlu Jual)

Selepas 1 Tahun Kerja Gaji anda akan naik
Gaji anda akan naik RM1460 + Gaji Asal

Cuti Gaji Tetap Jalan

DEALER & RAKAN NIAGA TELEKOMUNIKASI TRONEXUS
.
KELEBIHAN SIMKAD TRONEXUS
✅Free CALL UNLIMITED sesama rangkaian.
✅Free 1 TAHUN EXPIRED DATE setiap kali topup minima RM10.
✅Plan Internet serendah RM10/Bulan.
✅Boleh kekal number sedia ada.
✅Boleh pilih VVIP number ikut citarasa sendiri.
✅IC BLACKLIST boleh daftar.
✅Coverage meluas Power by DIGI.
.
========================
KELEBIHAN DEALER & RAKAN NIAGA
✅Komisyen topup sehingga 26% setiap kali customer topup.
✅Komisyen pendaftaran new dealer sehingga RM50.
✅Komisyen rekrut 5 new dealer pakej yg sama sehingga RM100.
✅Komisyen boleh dikeluarkan setiap hari.
✅Tidak perlu simpan stock Simkad.
✅Tidak wajib buka kedai @ outlet.
.
✅Pendaftaran Dealer hanya serendah RM29
.
✅Boleh jual VVIP NUMBER tanpa perlu simpan stock
.
✅System Website pengurusan dealer disediakan
.
✅Training dealer diberikan secara percuma
.
✅Group Support by whatsapp secara percuma.
.
✅FREE system Topup & Reload & Pay Bill dgn special %.
.
========================
PAKEJ DEALER/RAKAN NIAGA
.
1- BASIC TASK - RM29
✅Komisyen topup sehingga 15%
✅Komisyen pendaftaran new dealer RM10
✅Komisyen rekrut 5 new dealer pakej yg sama RM10
.
2- STANDARD TASK - RM99
✅Komisyen topup sehingga 20%
✅Komisyen pendaftaran new dealer RM10@30
✅Komisyen rekrut 5 new dealer pakej yg sama RM10@30
.
3- PREMIUM TASK - RM299
✅Komisyen topup sehingga 26%
✅Komisyen pendaftaran new dealer RM10@30@50
✅Komisyen rekrut 5 new dealer pakej yg sama RM10@30@100
.
========================
.
*Klik link ini utk REGISTER DEALER:
Http://member.tronexus.com/member/sr/MTcwOTE=

.
.
.
MASIH KURANG JELAS??
Perlukan info lebih lanjut??
Mahukan penerangan khas secara terperinci??
.
Cepat2 Call saya di talian
01120400030
01132160600
Whatsapp 0197742520

Boleh terus Join Group Ini
https://chat.whatsapp.com/L7lLGobAi2dFdCceP8EkKa


SILA KOMEN PM

#tronexus
#pakar



Saturday, January 7, 2017

Babies blink coffee 15 in 1


Babies blink coffee 15 in 1 .
1 jar : 15 sachet
Harga : Rm 35.00 sm/Rm 40.00 ss.
Pos rm 6 sm/rm 10 ss.

Whatsapp 0197742520
Whatsapp 0197742520
 untuk dapatkan harga offer
 Babies blink Coffee 15 in 1 ( kotak pek baru ).
1 kotak 15 sachet.
Rm 40.00 sm/ Rm 45.00 ss.
Free postage.
 Kata kawan saya,

"Sekali dah minum Babies blink coffee ni, I takkan bertukar kepada yang lain."

              Ketika itu saya tak terpengaruh pun...Ala...kopi aje pun...Tetapi bila tengok gambar kopi yang macam sedap je tu, sayapun teringin mencuba.Lagipun harganya murah dan mampu beli.Tambahan pula , kata Datin Lyanaz, Babies blink coffee ni sesuai diminum bila-bila masa sahaja kita mahu.

              Kali pertama saya minum, tak rasa apa-apapun.Alahai...rasa kopi biasa aje...lebih baik saya beli indocafe kat kedai aje.Kerana tak suka pekat,saya hanya menggunakan setengah sachet coffee babies blink untuk satu gelas.Ketika itu bulan puasa.So, saya ambil hanya sekali sehari.Itupun kadang ambil,kadang tidak.

              Dalam masa tiga kali minum kopi ni, saya rasa kulit saya lembut semacam.Bila sudah seminggu,konon tanya encik suami.Tapi Adan kata "perasaan awak aje tu...biasa aje.Psikologi orang yang makan supplement memang perasan kulit cantik gebu,percaya sangat dengan testimoni."

              Kebetulan seminggu lepas minum, saya balik kampung beraya.Mintak pandangan adik beradik semua.Wah...mereka kata kulit saya rasa lembut.Seronoknya... Akhirnya anak-anak pula menegur kulit saya rasa lembut.Tak syak lagi .Ini semua kerana Babies blink coffee 15 in 1 .Selepas minum kopi ini dalam 10 paket, Encik suami terpaksa mengaku akhirnya.Kulit saya memang rasa lembut dan licin.Ehem!Hahaha...

             Akhirnya saya buka semula info tentang Babies blink coffee 15 in 1  ni.Coffee Babies Blink ni di adun dengan menggunakan Serbuk Mutiara dan mempunyai 15 Khasiat yang Tersimpan ....sebab itu ia disebut sebagai 15 in 1.


 Kelebihan Babies blink coffee 15 in 1 :

~ Melembutkan dan mencerahkan kulit secara menyeluruh dengan sekata.
~ Melembut, menghalus dan menggebukan kulit seluruh badan
~ Membaiki tekstur kulit agar tampak bersinar, cerah dan gebu dalam masa yang singkat.
 ~Menganjal dan melembabkan kulit .
~ Merawat kulit berparut, berjerawat serta kering.
~ Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus.
~ Menghilangkan eyebag.
~ Mengecilkan liang pori kulit.
~ Menguatkan sistem imunisasi badan agar kekal aktif bertenaga.
~ Menghilangkan rasa mengantuk atau letih lesu.
 Cara pengambilan Babies blink coffee :
~ Amalkan 2 Kali sehari,sebelum sarapan dan sebelum tidur.
~ Pengambilan pada waktu perut kosong membolehkan penyerapan nutrisi secara maksima.
~ Banyakkan minum air bersih untuk mempercepatkan proses detox / pembuangan toksin di dalam badan.
             Coffee babies blink di siang hari...lebih bertenaga dan cantik dalaman serta luaran...utk 1 gelas ni lyanaz letak 2 sachet...dan ais....mmg kaw2 sodap.....try x caya....main panas pun kulit x burn...x caya try lorrrr....
Kandungan Babies blink coffee :

~ Serbuk Mutiara, L-Cysteine Hydrochcloride Monohydrote, Calcium, Ekstrak Habbatussauda, Ekstrak Betik, Ekstrak Anggur, Avocado, Tomato, Vitamin C, Marine Collagen, Kopi Arabic, Krimer Bukan Tenusu, Gula

Tuesday, January 3, 2017

AURAWHITE BUBBLY MURAH!!



 RM80 PROMOSI

UNTUK LEBIH DISKAUN N PROMOSI 
MEH WHATSAPP 0197742520

CONFIRM XNYESAL.. 

KELEBIHAN AURAWHITE BUBBLY
✔ Berperisa CANDYSWEET strawberry yg super duper lazat
✔ Mencerahkan kulit & melembapkan kulit
✔ Merangsang penghasilan kolagen utk remaja
✔ Memberi tenaga
✔ Baik utk daya ingatan terutama pelajar2
✔ Atasi kulit berjerawat & berminyak yg normally remaja 
tidak akan terlepas dengan masalah kulit berminyak kerana 
hormon berubah mengikut peningkatan usia
✔ Di perkaya dgn salmon collagen peptide, manuka honey,
grapeseed,vitamin C, E & A
✔ Kurangkan masalah rambut gugur & rekahan tumit kaki
✔ Menyerlahkan aura wajah
✔ Kulit akan bersinar-sinar
✔ Tubuh badan yg sihat
~KANDUNGAN AURAWHITE BUBBLY
Hydrolyzed Tilapia Collagen Peptide, Vitamin A, B, C, D & E, Blueberry, Strawberry, Amino Acids, Acerola Cherry, Manuka Honey, Grapeseed.
~CARA PENGAMBILAN AURAWHITE BUBBLY
✔ Boleh diambil remaja lelaki dan perempuan 
berusia dari 12 tahun ke 25 tahun.
✔ Makan 1 sudu AURAWHITE BUBBLY sebelum sarapan 1scoop dan 
sebelum tidur 1scoop dan dikemam di dalam mulut tanpa 
perlu dibancuh dengan air.
~FAQ AURAWHITE BUBBLY
Aurawhite bubbly sesuai untuk umur berapa??
12-25 tahun. Lebih dari Itu..digalakkan mengambil aurawhite beauty stemcell untuk tindak balas yg lebih cepat dan maximum.
1jar tahan berapa lama??
1jar 500gm -3weeks
Apa fungsi aurawhite berry??
Untuk kulit,rambut,kuku,Minda dan energy booster
Period boleh ambil??
Boleh..Tapi ambil pada hari ke-4
Apa rasa aurawhite berry??
Rasanya manis -sweetcandy strawberry
Lelaki boleh ambil??
Jawapannya Boleh.. Lelaki Perempuan Boleh amalkan..
Cara Makan aura white bubbly??
1scoop pagi, 1scoop Malam. Makan dan biarkan larut bersama air liur..tak perlu bancuh dengan air..
Berapa lama boleh nampak kesan??
Kesan seawal 7 hari bergantung kepada individu.. kesan terhadap setiap individu tidak sama.
Apa beza aurawhite lama dengan yang baru??
Aurawhite bubbly khusus untuk REMAJA

#aurawhitebubbly
#aurawhite
#remaja
#aurawhitemurah
#aurawhiteborong

0197742520
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...