Tuesday, February 6, 2018

Sampul duit raya Eksklusif terkini 2018

Sampul duit raya Eksklusif terkini 2018 

Offer LELONG TERHAD

p/s: Design laku keras.. 
menyusut dgn sgt pantas. 
siapa cepat dia dapat :D 
 
Harga DIJAMIN antara TERMURAH DI PASARAN! 
OFFER GILE-GILE MURAH PUNYA!


dan DIJAMIN Sampul sebenar  
LEBIH CANTIK 
dari dalam gambar :D

Sampul saiz besar
TAK PERLU LIPAT DUIT!

-READY STOCK-

(Sila lihat syarat-syarat tempahan di bawah) 

Harga Scroll di bawah. :)






































PRE-ORDER


PRE-ORDER


PRE-ORDER









PRE-ORDER


PRE-ORDER






RUNCIT SAHAJA


PRE-ORDER


PRE-ORDER





PRE-ORDER





PRE-ORDER


PRE-ORDER


PRE-ORDER


PRE-ORDER


RUNCIT SAHAJA



PRE-ORDER







PRE-ORDER


PRE-ORDER


PRE-ORDER





RUNCIT SAHAJA










PRE-ORDER




1 Paket = 10pcs = 10 Keping

HARGA:
1 Paket = RM4.00
Pos Laju Min: RM7 SM, RM12 SS

OFFER! OFFER!

TERMURAH! 
Boleh Campur-campur.
Untuk Borong SAHAJA!


BORONG! MURAH MURAH!
1000pcs = RM210 SAHAJA!
2000pcs = RM369 SAHAJA!
3000pcs = RM539 SAHAJA! 
5000pcs = RM735 SAHAJA!
10000pcs = RM1235 SAHAJA!
20000pcs = RM2349 SAHAJA!
30000pcs = RM2949 SAHAJA! 
PERCUMA POS Courier Semenanjung M'sia!
Tambah RM Sikit je untuk pos PArcel Biasa 

Boleh like page saya @borongsampulduitraya
Sms/whatsapp : 0197742520
Www.wasap.my/60197742520
Syarat-syarat Belian: 

Lelong LELONG Jualan BORONG  :)
- Alhamdulillah 2nd batch dah sampai tapi byk dah habis..uwaaaaa..tapi.. opsss.. jgn la sedih ya :D boleh booking PRE-ORDER seperti yang dinyatakan dalam senarai di bawah.
- Design PRE-ORDER akan akan sampai dalam minggu ke 2 puasa insyaAllah. :)
- Siapa cepat dia dapat. Booking segera dengan bayaran penuh sebagai confirm order ye. 

- Sila 'Copy Paste' format berikut dan lengkapkan kuantiti yang berkaitan untuk order ye (dalam kuantiti Paket). Tiada minimum kuantiti untuk setiap design. Delete mana design yang tak berkaitan. :) 

PERHATIAN : 1 Paket = 10pcs 

READY STOCK:

Avengers 2018 = 
Baby Shark =   
Boboi RAya 01 =  max 5pack/order
Boboi Raya 02  = 
Boboi Raya 03 =
Chanel 01 =     
Chanel Gold =
Chanel Purple =  
Didi 01 = 
Didi 02 = 
Didi Jingga = 
Doraemon 02  = 
Ejen Ali = 
Frozen Blue = 
Frozen Fever Raya = 
Frozen Pink = 
Gold Flower = 
Gucci Floral = 
JDT =   max 5pack/order
Kitty 02 =
Kitty Pink = 
LV Black =   
LV Brown =
LV Gold =    
LV Pink =
MAsjid 2018 = 
MEdical Team  = 
Mickey Mouse =
Mobile Legends  =   
Omar & Hana  = 
Owl =
Pahang FC = 
Prada Black =     
Robocar Poli Mix =
Sofia The First = 
Spongebob = 
Sweet Floral = 
Sweet Roses = max 5pack/order 
Upin Ipin 01 =
Upin Ipin 02 =      
Upin Ipin 03 =   


Serius design laku keras. Kalau lambat mmg tak dapat. - JOM tempah segera untuk dapat HARGA MURAH ni.. kalau habis menyesal nanti.. jangan menangis ye :-P <3 b="">

Tuesday, January 16, 2018


JAMU MANJAKANI MAAJUN ANGGUN BISTARI MAB :

HARGA RETAIL : RM 21 SEBOTOL
HARGA BORONG : RM 100 -  MINIMUM 5 BOTOL
EXCLUDE POSTAGE

Bagaimanakah Disiplin Makan Yang Betul??

Berikut adalah contoh disiplin makan yang BETUL :

Katakan mula makan pada malam Ahad-jam 10.00 malam 
* Besoknya Isnin-makan jam 10.00 mlm - gap masa:0 jam-selamat utk family planing
* Besoknya Selasa-makan jam 9.00 mlm - gap masa:-1 jam-selamat
* Besoknya Rabu-makan jam 10.00 mlm - gap masa:+1 jam-selamat
* Besoknya Khamis-makan jam 11.30 mlm - gap masa: +1.30 jam-selamat
* Besoknya Jumaat -makan jam 10.00 mlm - gap masa: -1.30 jam-selamat
Besoknya Sabtu -makan jam 12.00 mlm - gap masa:+2 jam-atas pagar, selamat utk family planning jika bukan waktu subur 

==============================
Dibawah ini adalah contoh cara makan yang TIDAK mengikut aturan/disiplin yang betul. 

Mengamalkan kaedah ini membolehkan termengandung : 

Katakan mula makan pada malam Ahad-jam 10.00 malam 
* Besoknya Isnin-makan jam 12.00 mlm - gap masa: +2 jam-atas pagar,tidak selamat jika waktu subur
* Besoknya Selasa-makan jam 9.00 mlm - gap masa: -3 jam-tidak selamat
Besoknya Rabu-makan jam 11.30 mlm - gap masa: +2.30 jam-tidak selamat
Besoknya Khamis-makan jam 8.30 mlm - gap masa: -3 jam-tidak selamat
Besoknya Jumaat -makan jam 11.30 mlm - gap masa: +3 jam-tidak selamat
* Besoknya Sabtu -makan jam 7.30 mlm - gap masa: -4 jam-tidak selamat 

==============================
✅MASALAH DALAMAN/TERATURKAN PERIOD
❣start hari ke 3@4 masa period atau terus amik mab jika tidak period
❣makan secara konsisten 21-6-21
❣wajib rehat 6 hari period atau tidak
❣stop sebarang herba supaya tidak menggangu proses rawatan oleh mab
❣tindak balas tidak sama dengan badan seseorng bergantung pada hormon dan tahap masalah yang dihidapi

✅PERANCANG KELUARGA
❣Mkn ikut masa yg tepat, tetap dan konsisten
❣Mkn ikut konsep 21-6-21
❣Wajib rehat 6 hari period atau tidak
❣Elakkan  herba,kolagen,spirulina dan vit yang menyuburkan
❣Masa rehat kalau  tidak period ada perlindungn masa bersama
❣Insya allah
menjadi perancang terbaik

✅IKHTIAR HAMIL
❣Makan mab sekurangnye 6 bulan untuk proses rawatan dan teraturkan period
❣digalakkan makan mab bersama b complex,asid folik dan susu kambing
❣elakkan herba supaya tidak menggangu fungsi mab semasa rawatan
❣makan mab secara konsisten 21-6-21
❣wajib rehat 6 hari period atau tidak
❣doa dan tawakal

===============================
ATURAN MAKAN MAB 

(21 biji utk Sebulan/RM21)
1.) Bagi yang lepas pantang, mula makan pada hari ke 44 lepas bersalin, sekiranya masih ada baki jamu2 selepas bersalin yg belum dihabiskan seeloknye habiskan dulu, kemudian barulah mula makan MAB. Ini krn sepanjang tempoh pengambilan MAB, tidak digalakkan campur/makan bersama jamu2 lain atau apa2 produk herba krn dikhuatiri mengganggu t/balas MAB atau period menjadi lebih tidak menentu.

2.)  Bagi yang merancang sendiri atau utk mereka yang kitaran haidnye biasa/normal, boleh mula makan pada hari ke 3, 4 atau 5 period, walaubagaimanapun sekiranye terlepas tempoh ini kalau kurang dari seminggu period, bole juge nak terus mula makan, jika tidak anda perlu tunggu kitaran haid yang seterusnye bg memastikan tidak mengandung dan spy kitaran haid lebih teratur.

3.)  Bagi yang ambil pil perancang ingin bertukar ke MAB, habiskan pil tersebut dan semasa hendak ganti pil, terus ganti dengan MAB dan tak perlu lagi tunggu period. MAB juga boleh makan bersama pil atau apa2 vitamin yg lain asalkan tiada kandungan herba.

4.) Bagi yang merancang mengguna IUD , kaedahnya mengganti dengan MAB adalah seperti berikut;i) Kes yang yang tidak ada period, dapat MAB boleh terus makan.ii) Kes IUD yang belum expired dan ada period, mula makan pada hari ke 3, 4, atau 5 period.Bila IUD sudah expired nanti boleh putuskan samada nak teruskan pakai IUD atau MAB sahaja.

5.) Bagi yang merancang mengguna injection, kaedah mengganti dengan MAB adalah seperti berikut;i) Kes belum/baru expired, dapat MAB boleh terus makan pada period hari ke 3,4, atau 5.ii) Bagi yang tidak period dapat mab dan terus mula makan.Selepas expired injection boleh putuskan terus sambung injection atau MAB sahaja.

6.) Makan 1 biji sahaja sekali sehari samada pagi/malam waktu jam yg sama setiap hari selama 21 hari, tidak perlu berhenti makan sekiranya datang period awal. Selepas habis 21biji, rehat selama 6 hari dan selepas itu sambung botol ke 2 dan seterusnya. katakan last makan hari ahad so next ahad samb. semula btl ke 2 dan btl seterusnya. contoh :
Cara nak sambung botol seterusnya utk mudah faham spt dibawah;stop ahad smbg ahad,stop isnin smbg isnin,stop selasa smbg selasastop rabu smbg rabustop khamis smbg khamisstop jumaat smbg jumaatstop sabtu smbg sabtustop ahad smbg ahad

7.)  Kes lupa makan;Samada anda makan waktu pagi ataupun malam, sekiranye terlupa makan hendaklah terus makan sebaik anda ingat 'MAB belum makan lagi'.. jika terlupa juga sehingga waktu yg sepatutnya makan, katalah malam jam 9mlm, makanler terus 2biji. Tidak digalakkan mkn 2biji sekali takut panas, jadi bykkn minum air suam.

Peringatan : 
8.) Untuk yang merancang keluarga, MAB hanya memberi perlindungan sehingga tempoh 24 jam, oleh itu amatlah penting untuk disiplin pengambilan makan pada waktu/jam yg sama setiap kali makan (plus/minus 2jam jika lupa sgt). Bagi kes yang lupa makan perlulah berhati-hati supaya tempoh pengambilan tidak melebihi 24 jam.

9.) Jika sedang makan MAB didatangi period tidak perlu berhenti terus sambung makan sehingga habis 21biji dan baru berhenti 7 hari sebelum sambung semula btl ke 2 dan btl seterusnya.Jika anda mematuhi aturan makan maajun MAB insyaallah MAB dapat membantu sebagai kaedah family planning anda.

10.) Bagi yang ingin makan MAB sbg IKHTIAR UTK HAMIL, cara makan dan aturannya sama sahaja, cuma bezanye ialah jangkamasa/tempoh pengambilan shj. Maknanye bg kes mahu hamil, anda hanya perlu makan 2 hingga 4 atau 6 botol bagi tujuan merawat dan menyuburkan kembali rahim puan. Bergantung pada t/balas badan masing2, ada yg cepat ada yg lambat

PERHATIAN :
SILA MAKAN DENGAN ATURAN MAKAN YANG DI TETAPKAN DAN DISIPLIN

kami menyarankan kepada wanita yang ingin mengamalkan MAB sebagai perancang keluarga/family planning faham terlebih dahulu aturan makan yang betul bagi mengelak kehamilan yang tak di rancang,insha allah dan

DISIPLIN diri untuk makan pada waktu yang di tetapkan.semua perlu maklum bagaimana MAB bertindak sebagai famili planning ya.(sila rujuk artikel tentang tindak balas MAB sebagai family planning)

ATURAN LUPA MAKAN MAB :

kepada wanita yang makan pada malam ,jika lupa makan dan esok pagi ingat,terus makan sebiji mab dengan segera sebagai ganti malam tadi.
jika ingat malam,boleh makan 2 biji sebagai ganti sebiji yang lupa dan sebiji yang sepatutnya makan.
dan jika lupa juga sehingga esok atau tak di sedari....pihak kami tak bertangjung jawap dia atas masalah lupa ni,anda di syorkan guna lah 'REMINDER'.

PERINGATAN:
aturan makan ganti ketika lupa BUKAN JAMINAN tidak hamil ya.rujuk semula 'bagaimana MAB bertindak balas sebagai family planning'.....HANYA 24 JAM SAHAJA.....kita mampu berserah kepada YANG BERKUASA.


Khasiat - khasiat MAAJUN ANGGUN BISTARI 
1. Merancang keluarga & merancang kehamilan. 
2. Merawat segala masalah dalaman wanita seperti masalah keputihan, kegatalan di liang fajar yang teruk dan bau yang tidak menyenangkan. 
3. Mengecut, mengetatkan dan merapatkan saluran peranakan bagi wanita selepas bersalin/memelihara peranakan. 
4. Membuang darah kotor atau toksin melalui darah haid. 
5. Menstabil hormon kewanitaan dlm badan-mencantikan kulit.  
6. Melancarkan aturan haid setiap bulan. 
7. Melancarkan perjalanan darah. 
8. Melawaskan pembuangan air besar 
9.Menghilangkan bau-bau yang tidak diingini pada vagina. 
10. Awet Muda 
11. Mengurangkan kesakitan ketika haid (segugut)
12.memontokkan, Menegangkan dan memejalkan kembali otot payudara 
13.Untuk ikhtiar mendapatkan anak 
14.Melawaskan pembuangan air besar 
15.Mengurangkan rasa kebas-kebas pada kaki dan tangan serta lenguh2 sendi 
16. Memanaskan badan terutama bagi wanita selepas bersalin 
17. Menghangatkan dan mengeratkan hubungan suami isteri.
18. Menyihatkan badan disamping menambah tenaga sepanjang hari.
19. Merawat/memecah ketulan angin bagi yang mengalami masalah angin dalam badan.
20. Dapat melangsingkan badan bagi yang mengamalkan diet. Ini kerana akar-akar kayu bertindak sebagai penyikiran bahan-bahan toksin didalam badan. Jadi badan menjadi ringan dan segala lemak dapat disingkirkan
21. Dapat menambahkan air susu bagi wanita yang sedang menyusukan bayi.
22. Mengempiskan perut dan menegangkan kembali otot-otot perut terutama bagi ibu yang lepas bersalin.
23. Merawat sakit-sakit sendi, sakit pinggang dan lenguh-lenguh badan terutama bagi golongan wanita yang telah berumur.

MAB D'BEST...

==============================
πŸ•Ή TINDAK BALAS DAN PROSES BAIK PULIH OLEH MAB πŸ•Ή

❗ Bukan semua akan mengalami healing crisis ni ❗

✅ Period menjadi lintang pukang
➡ period mungkin akan berlanjutan lebih dari 7 hari
➡ada juga kes yang period datang 4hari, berhenti 2 hari dan datang semula

πŸ“ pada masa ini MAB dalam proses merawat darah kotor dalam peranakan yang mungkin disebabkan sejarah kesihatan seperti pernah gugur,bersalin, haid tak datang dalam tempoh lama, haid sikit2, senggugut atau mslh lainyg berkaitan dan darah tu dikeluarkan melalui period

✅ Rasa mengantuk
➡selalunya akan di rasai pada yang mengambil MAB pada waktu pagi.
➡pada yang ambil malam, cepat nak tidur.

πŸ“ masalah ni terjadi kerana peredaran kurang lancar dan menyebabkan jantung lambat pam dan oksigen tidak dapat disalurkan dengan baik ke otak. Metabolisme badsn juga lemah. Jadi bila consume MAB, mab akan membantu melancarkan peredaran darah semula namun mengambil masa untuk baik pulih.

✅ Kerap kencing/buang air besar/ kentut
➡ MAB sedang menyingkirkan angin dan toksin dalam badan dengan kata lain MAB bertindak sebagai agen "detox". 

✅ Pening kepala
➡adakalanya boleh membawa sampai demam dan selalunya terjadi jika mmg ada sejarah migrain dan stress yang banyak.

πŸ“MAB ni sifatnya panas dan bila diamalkan akan menyebabkan badan rasa hangat dan kering. Jadi cara untuk meneutralkan suhu hangat  disarankan banyakkan minum air masak. Sebaiknya 2.5 liter dan ke ats.

✅ Rasa berdenyut pada payudara
➡ ada yang berasa denyutan yang menyakitkan sehingga tak boleh nak pakai baju dalam

πŸ“ situasi begini selalunya di alami jika kita hampir didatangi period. Begitulah juga dengan MAB, bermakna, MAB sedang merawat tubuh kita.

πŸ“ salah satu fungsi MAB, menegangkan payudara, denyutan bermakna sel payudara sedang alami proses kekenyalan dan memontokkan.

❗ INSYA ALLAH, NAMUN ANDA TAK PERLU RISAU KERANA SIMPTOM -SIMPTOM INI HANYA SEMENTARA.

πŸ“Tempohnya bergantung pada tahap kesihatan dan tindakbalas tubuh masing-masing.

πŸ“OLEH ITU, diharap semua pengamal-pengamal MAB dapat bersabar terhadap tindak balas rawatan MAB ini.

Jika anda mengalami kesan tindakbalas MAB seperti di atas, adalah dinasihatkan anda minum air kosong/mineral sebanyak yang mungkin utk mempercepatkan proses healing tu.

Namun jika berterusan sila dapatkan rawatan secepat mungkin.

===============================
SIAPA YANG BOLEH MAKAN MAB?

Semua golongan wanita yang berumur 18 tahun keatas. So yang umur 18 tahun ke atas telah berkahwin atau belum, janda & balu juga telah monopouse memang di syorkan makan MAB.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...