Tuesday, December 2, 2014

HABBATUS SAUDA PLUS MADU (HSPM) , murah
1 Bekas RM35,


OFFER!! 

3 Bekas Rm100 SAHAJA.
TERMASUK pos SM. S/S +RM6

SMS / WhatsApp : 0127805982

HABBATUS SAUDA PLUS MADU (HSPM)

HSPM adalah terdiri daripada gabungan madu organik dan habbatus sauda. Madu mempunyai nilai barakah seperti diceritakan dalam Surah Al Nahl : 69 kerana terdapat vitamin, mineral dan enzim (Diatase). Enzim Diatase ini hanya dikeluarkan dari air liur lebah. 

Manisan debungan yang dihisap oleh lebah akan bercampur enzim Diatase mempunyai nilai kesihatan yang tiada taranya dibanding dengan mana-mana ubat-ubat yang dicipta oleh manusia kerana sehebat doktor atau saintis mana pun ia tidak dapat mencipta apa-apa enzim pun apatah lagi enzim Diatase seperti dalam madu.

KANDUNGAN HABBATUS SAUDA PLUS MADU

1) Nigellone
2) Minerals
3) Sulfur
4) Phosphorus
5) Phosphates
6) Iron
7) Calsium
8)Digestives Enzim
9) Karbohidrat
10) Lemak protin
11) Vitamin A (Retinol)
12) Vitamin E (Tocopherols)

Terdapat juga bahan-bahan untuk menetang virus dan kuman serta hormon-hormon yang lengkap
untuk menambah kecergasan mental dan fizikal.

BAGAIMANA 
HABBATUS SAUDA PLUS MADU BERFUNGSI MERAWAT KEBANYAKKAN PENYAKIT

1) Menguat sistem pertahanan badan semulajadi yang sedia ada dalam tubuh. Kandungan yang lengkap dalam habbatusauda menguatkan sistem imun daripada serangan penyakit.

2) Mengandungi hormon yang lengkap untuk menambah kecergasan mentel, seksual dan pelbagai aktiviti.

3) Melancar semula perjalanan darah dan ini membantu ke arah penyembuhan semulajadi.

4) Kandungan nigellon yang terdapat didalamnya terbaik dan paling berkesan untuk merawat masalah kesukaran bernafas, lelah dan radang tengkorok.

5) Membantu menguat kembali fungsi-fungsi buah pinggang, hempedu, hati, jantung dan bahagian-bahgian lain dalam tubuh seperti sediakala. Oleh itu, insya-Allah ia boleh membantu pesakit kencing manis, gout, jantung dan sebagainya.

6) Membekal sel-sel yang diperlukan untuk menambah keupayaan tubuh, menyingkirkan tumor/ketumbuhan yang mengakibatkan barah.

7) Membersihkan perut, menyingkirkan angin, kahak dan pelbagai tindak balas berlaku semasa rawatan. Namun ia tidak meninggalkan sebarang kesan sampingan dan selamat digunakan.


PENYAKIT-PENYAKIT YANG DAPAT DIRAWAT OLEH 
HABBATUS SAUDA PLUS MADU

1) Darah tinggi
2) Kencing Manis
4) Resdung
5) Asma
6) Luka-luka dihari
7) Batu karang
8) Sakit buah pinggang
9) Gout
10) Lemak berlebihan
11) Luka-luka dalam mulut
12) Luka-luka dalam perut
13) Kurang Penghadaman
14) Menegang permukaan kulit
15) Mengecut semua ketumbuhan
16) Senggugut
17) Putaran haid tidak menentu
18) Buasir
19) Sakit usus perut
20) Luka usus kecil
21) Ketegangan urat saraf
22) Letih lesu
23) Masalah penglihata
24) Anticancer (pencegah kanser yang berkesan)
25) Antihistamine (pencegah alahan)
26) Antioxidant (pencegah kerosakan sel)
27) Antibiotic (pembunuh kuman)
28) Antimycotic (antikulat)
29) Bancho-dilating effect (pengembang saluran pernafasan)
30) Masalah buah pinggang - batu karang, bengkak buah pinggang
31) Melancarkan keluarnya kencing
32) Memperlancarkan darah haid
33) Melancarkan pengeluaran susu ibu.
34) Masalah angin ahmar - merawat penyakit stroke / lumpuh sebelah badan
35) Mengeluarkan angin dari perut
36) Menambahkan ghairah seks
37) Masalah seksual - mati pucuk, kurang ransangan seks
38) Masalah dalaman wanita - fibroid, menopause, keputihan, jangkitan kulat
39) Masalah penafasan - asma, batuk berkahak, bronchitis
40) Masalah peredaran darah - anemia, darah tinggi / rendah
41) Masalah mental - meningkatkan kecergasan minda
42) Masalah tulang / sendi - gaout, arthritis dan reumatima
43) Kencing manis, alergi, migrain dan lain-lain.

Rasulullah S.A.W telah mengesahkan kehebatan dan keajaiban habbatus sauda dan menyarankan kita menggunakan habbatus sauda untuk merawat bermacam jenis penyakit. Pembongkaran yang dilakukan oleh ahli ilmuwan dan ahli perubatan juga mengesahkan keajaiban dan kebaikan habbatus sauda.

Oleh itu, tidak perlu untuk kita mempertikaikan lagi tentang kebenaran dan kesahihan bahawa habbatus sauda adalah penawar segala penyakit.
MADU ORGANIK

Madu organik adalah madu yang mengandungi propolis. Propolis atau sarang lebah adalah salah satu hasil yang baik dari lebah. Ianya mangandungi berbagai vitamin dan mineral yang bermanfaat sebagai antioksidan seperti bioflavonoid. Propolis merupakan penyatuan kompleks yang terdiri dari 55% resin, 30% lilin lebah, 10% minyak aromatik dan 5% bee pollen.

Dari kajian menunjukan bahawa dari 8 juta jenis serangga, hanya lebah yang memiliki zat imuniti yang sukar ditembus oleh bakteria. Untuk menjaga agar sarang, koloni telur, dan larva lebah di dalamnya tetap steril serta telur dapat menetas sempurna, lebah memproduksi propolis.

Apakah Propolis?

Propolis terbuat dari bahan-bahan yang dikumpulkan oleh lebah dari bunga, daun muda atau pucuk tumbuh-tumbuhan dan kulit pohon. Kemudian lebah mengolah dengan enzim atau air liurnya dan mencampurkannya dengan lilin yang ada dalam sarang dan digunakan untuk menambal lubang atau rekahan dalam sarang lebah, serta melindungi dari berbagai serangan bakteria dan virus.

Propolis juga merupakan antibiotik yang bermanfaat untuk melindungi kita dari ancaman bakteria dan virus, menolong mengawal radikal bebas yang dapat menyebabkan kanser. Propolis dapat memperkuat dan mempercepat regenerasi sel, sehingga boleh menjadi agen penyembuh yang luar biasa.

Kandungan Propolis

Berdasarkan analisis kimia, propolis kaya dengan berbagai senyawa yang bersifat antibiotik. Sarang lebah memiliki struktur heksagonal yang sempurna, terbentuk dari rantaian zat lendir.

Propolis mengandung semua vitamin kecuali vitamin K.
Propolis mengandung semua mineral yang diperlukan tubuh kecuali Sulfur.
Propolis mengandung protein (16 asid amino) yang diperlukan untuk pengawetan sel.
Propolis mengandung bioflavanoid, iaitu zat antioksida sebagai suplemen sel. Bioflavonoid mempunyai kemampuan memulihkan sistem kapilari, memperbaiki kerapuhan dan kebocoran saluran darah.
Fungsi Propolis


Propolis sebagai sumber pengubatan secara semulajadi mengandung zat aktif yang berfungsi sebagai ubat untuk berbagai macam penyakit antaranya;

antibiotik, antifungus natural tanpa sebarang efek sampingan
menyembuhkan penyakit yang berhubungan dengan bakteria seperti taun

menyembuhkan penyakit yang berhubungan dengan virus seperti demam denggi berdarah dan selsema. [ Berita baik untuk kes-kes denggi sekarang ]
menyembuhkan penyakit yang berhubungan dengan fungus seperti panau, keputihan dan kelemumur

anti peradangan (infeksi dan luka) seperti gastrik, luka luar, radang tekak, sakit gigi, radang ginjal dan luka terbakar
anti kanser dan tumor. Propolis mengandung zat CAPE (asid Cafeic Phenetyl Esther). Zat CAPE berfungsi sebagai tranformasi DNA-RNA menjadikan virus tidak berkembang dan merosakkan jaringan virus. Dengan demikian virus akan lenyap tanpa merosakkan jaringan sel-sel sihat tubuh pesakit kanser. Zat CAPE sebagai alternatif rawatan kemoterapi yang menggunakan ubat Interferon yang membunuh virus juga merosakkan sel-sel sihat sehingga menimbulkan efek sampingan [ berita baik untuk rawatan kanser ]

membersihkan pembuluh darah dan detoksifikasi
berfungsi sebagai pembuangan racun seperti gaout, kolesterol, darah tinggi, jantung, strok dan diabetes.

penyembuh yang ajaib bagi penyakit ateriosklerosis atau penmendapan pembuluh darah oleh lemak, infeksi, gangguan pencernaan, gangguan pernafasan, penyakit saraf.

menutral racun dalam tubuh dan sekaligus anti oksida yang kuat.
meningkatkan sistem imunisasi kekebalan tubuh.

HABBATUS SAUDA

Terdapat kajian yang menunjukkan bahawa habbatus sauda mampu untuk meningkatkan daya tahan sakit (sistem imunisasi). Imuniti adalah kemampuan tubuh untuk mencipta kekebalan khusus, kuat dan sempurna untuk melawan segala unsur yang menyerang tubuh. Justeru, sistem kerja habbatus sauda dalam tubuh adalah untuk memperbaiki, menjaga dan meningkatkan sistem kekebalan tubuh manusia terhadap berbagai penyakit. Ia juga mempunyai senjata khusus untuk menghancurkan segala jenis penyakit.

Habbatus sauda juga mampu melarutkan toksin atau racun dalam tubuh manusia. Buktinya, apabila kita masukkan vetsin ke dalam air panas, tunggu hingga larut. Lalu masukkan iodin ke dalam vetsin tersebut,. Air tersebut akan berubah menjadi warna kebiruan. Ini dapat dimisalkan bahawa tubuh manusia kemasukan bahan kimia yang berupa racun. Setelah itu, masukkan serbuk habbatus sauda yang telah ditumbuk ke dalam larutan vetsin tersebut dan adunkan. Warna air itu dengan serta merta akan melarutkan warna kebiruan hingga jernih kembali.

Racun dapat mengganggu metabolisme dan mengurangi fungsi organ penting seperti hati, paru-paru dan otak. Keracunan dapat menimbulkan gejala berupa pening, gangguan pernafasan, dan daya kosentrasi yang menurun. Habbatus Sauda yang mengandungi Saponin, boleh meneutralkan dan membersihkan racun dalam tubuh manusia.

Habbatus sauda juga mampu untuk mengatasi gangguan tidur dan stress. Ini sisebabkan Saponin yang terkandung dalam habbatus sauda memiliki fungsi seperti kortikosteroid yang dapat mempengaruhi metabolisme karbohidrat, protein dan lemak serta mempengaruhi fungsi jantung, ginjal dan otot tubuh serta saraf. Saponin berfungsi untuk mempertahankan diri dari perubahan lingkungan, gangguan tidur, dan dapat menghilangkan stress.


HABBATUS SAUDA PLUS MADU (HSPM) HABBATUS SAUDA PLUS MADU (HSPM) HABBATUS SAUDA PLUS MADU (HSPM) HABBATUS SAUDA PLUS MADU (HSPM) HABBATUS SAUDA PLUS MADU (HSPM) HABBATUS SAUDA PLUS MADU (HSPM) HABBATUS SAUDA PLUS MADU (HSPM) HABBATUS SAUDA PLUS MADU (HSPM) HABBATUS SAUDA PLUS MADU (HSPM)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...